Att förmedla fakta

Jag skrev en tweet för ett par dagar sedan och följde upp med en blogg. Därefter svarade Aftonbladet att jag saknade fakta och drog med den artikeln igång något som inte liknar något jag tidigare har upplevt. Det tickade in mejl och meddelande om att jag var en falsk person som försökte gömma fakta för att stärka min poäng. Kan vi backa bandet? Vad skrev jag i min tweet? Jag skrev en Fråga! Jag skrev "är det någon som vet om det här är sant?" Jag fick svar från bägge sidor, tjejerna i föreningen och föreningen som försvarade sig i Aftonbladet. Jag Twittrade ut båda svaren för att ge en rättvis bild. Jag skrev till och med " Läs det här innan ni skaffar er en uppfattning!" Och länkade till föreningens svar i Aftonbladet. Jag har inget intresse i att dra igång en debatt, tvärtom hade jag helst av allt bara chillat på ett plan på väg till Italien. Därefter skrev jag en blogg med mina åsikter, att det är förjävligt att en klubb sätter ett datum för kubb innan man har bokat in damernas seriematcher. Jag skrev om hur förbannad det gjorde mig att se ytterligare en förening som inte supportar damerna med Allt de har och jag skrev för de spelare i Holmalunds IF som av någon anledning hade fått förbud från klubben att uttala sig. (Ingen som reagerar på det? Varför sätta munkavel om det inte finns något att dölja?)  Dagen efter attackeras jag av mejl och meddelande om att jag är en feministfitta som gömmer fakta för att slå mot alla stackars män. Jag fattade ingenting om jag ska vara ärlig. Jag hittade en länk till en artikel i Aftonbladet där " Lisa Ek och Olivia Schough ska kolla upp fakta och inte ta fokus från viktiga debatter för att plocka enkla poäng utifrån en oklar källa."  Jag hade länkat till båda sidor, jag hade till och med skrivit "läs det här innan ni skaffar er en uppfattning" och länkat till Aftonbladets egna artikel. På vilket sätt hade jag kunnat vara mer tydlig? 

Jag checkar ut från debatten nu. Några av oss ser olika på sakfrågan, mina bloggar har förmedlat mina åsikter men nu tar jag semester. Alla ni som har deltagit i debatten, tack till er! Alla ni som har skrivit påhopp mot mig som person och mot damidrotten i stort, det är inte okej. Jag har inte undanhållit fakta, jag har förmedlat bägge sidors åsikter och verklighet och jag har bloggat om mina egna. Att det 2017 ska leda till en massa anonyma mejl och hat mot hela damfotbollen det är en annan debatt som någon annan får ta för nu ska jag ta det lugnt med ett glas prosecco!

2
Anonym

Läser och fattar att det måste vara jobbigt för dig, även när man vet att man har rätt. Tycker ett glad prosecco låter bra. Du har gjort det du kan nu. Kram på dig! Jullan

Anonym

Kör hårt Eken där kommer tyvärr alltid finnas nötter.
Och det som skrämmer mig och gör mig mycket bekymmraf är det grova hatet mot damfotbollen ifrån män och jag skäms o ber om ursäkt för dessa individer då jag själv är man.
Trevlig semester Eken.
Jörgen/ Supporters Of FC Rosengård