Save the children - be the change

06 ringde klockan, kaffe vid stadion och sen avfärd till Milano för att representera Fiorentina och Rädda barnen på Milano Expo. Bra kaffe! Bra café!


Jag och Gre representerade femminile. På vägen dit frågade jag tusen frågor om vad saker heter på italienska och hon svarade tålmodigt på allt, Det är en bra kompis:-) 


På mässan mötte vi upp grabbar från herrlaget som var lyckliga efter gårdagens vinst borta mot Inter. 4-1 på San Siro och upp i serieledning i serie A, Forza!! Tillsammans med folk från rädda barnen gick vi en rundtur som gav inblick i vardagen för en syrisk 5åring på flykt. Vi fick namnlappar med namnet Tarek för att försöka återskapa känslan av att gå i någon annans skor, Starkt och viktigt. Vi fick se en film med en liten syrisk pojke, Tarek och vi fick gå in i olika delar som var uppbyggda som ett flyktingläger i Jordanien. 


Efter rundturen var det fotografering och sen tåg hem till Florens och träning. Bra och fin dag som avslutades med kaffe och risotto hos Massimo och Emanuel, mozzarella , den bästa , hos min favorit gammelgubbe Luciano som har specieriaffär på min gata. Nu ganska mör men inspirerad och taggad på att göra skillnad. #bethechange Fiorentina - Florens - Milano - calcio femminile - rädda barnen