Lazy Sunday

Idag var det en riktig SÖNDAG. Vaknade vid 10-tiden, segade oss upp och tog oss ut till lokala cafet. 14 grader och strålande sol och vi åt våra briocher utomhus. Vi bor i en liten by ca 15-20 minuter utanför Florens och omgivningen och människorna är så italienska man kan bli. Tanterna som hänger tvätt och chitt chattar, gubbarna som cyklar förbi på tävlingscyklar, pizzerior och cafen där folk är i hetsiga diskussioner om vilka spelare Fiorentina borde köpa nu när transferfönstret är öppet och varför Sousa är en skickligare matchcoach än Allegri.
 
 
Vi drack cappuccinos och andrakaffe (den man dricker när man egentligen är klar med frukosten men vill dra ut på det härliga lite till) och vi försökte fånga all sol vi fick tag på. Insidan av händerna har jag hört skall vara bästa stället om man vill suga åt sig D-vitamin.
 
 
Med lite färg i ansiktet drog vi till gymmet och rev av 1,5 timme. Jag var Italien idag!
 
 
Efter gymmet, en charktallrik, sväng förbi Gianlucas föräldrar för att lämna en flaska ingefära och diskuterade Juventus och Fiorentina och nu hemma i soffan med den SKÖNASTE tröjan jag äger. Skitsnygg grå färg också, love it! Julklapp från lillasyster, från favoritmärket Wildfox, tack lillasyster:
 
 
1

Sköna saturday

Igår sprang jag en runda i Cascine parken i Florens. 9 kilometer i lunkartempo med Hanna och Amandas "fredagspodden" i lurarna. Jag ÄLSKAR deras podcast. Den får mig att skratta så jag är tvungen att stanna på löprundan och den har varit med mig, ett avsnitt i veckan , under de senaste 4 åren. Genom mörka tider och ljusasaste ljusa. När jag var deprimerad gav fredagspodden en timmas andrum och nu när jag mår bra får den mig att maxa på känslan av tacksamhet och harmoni. Har ni aldrig lyssnat på systrarna så ge det en chans! Eller kanske två, efter ett par är man fast.
Sånt flyt med strålande sol och vår i luften och jag dressade i shorts, första shortsrundan för året.
 
 
Efter rundan tog jag bilen hem, fick fina Stina på besök för lunch och kaffe och sen gav jag mig på att göra en rejäl sats med Ingefärsdryck. Har köpt fina flaskor på Ikea så det känns sådär härligt, käckt, hemmagjort:
 
Receptet är superenkelt. Riv ingefära och pressa citroner (på känsla) i en bytta. Häll på vatten (på känsla) Låt stå i en dryg timme innan du silar och häller upp på flaska. Kan stå i kylen i en månad utan problem men tar du en shot varje morgon (och dessutom måste dela med dig till folk) så tar den garanterat slut tidigare än så. Jag gillar när den är riktigt stark och rivig och körde på 8-10 citroner och 4-500 gram ingefära.
 
 
 

julklapp!

Igår fick jag min julklapp från Gianlucisch! Vilken klapp!
 
För ett par månader sedan var vi hemma hos ett par vänner som har en grym lägenhet i Florens. Cool konst och sköna terasser med utsikt över stan. Tim som äger lägenheten är en toppkille. Han switchade karriär, gick från buisiness till skapa, måla, uttrycka. Han slutade jaga mål och allt det som sker utanför och började jobba på att komma kontakt med sitt inre, känslor och lust. En imponerande resa som han nu uttrycker estetiskt. När vi var på födelsedagsmiddagen hos Tim och hans fru för ett par månader sedan var det en tavla som jag fastnade lite extra för. "Wake up!" fast ake-et i wake är stavat "ache". W ACHE UP! Tim berättade en djup ball story om betydelsen och för att inte trötta ut er detaljer sammanfattar jag hans story med att Wake Up är riktat till honom, att han ska vakna upp och se det som är viktigt i livet. Tims historia kring tavlan talade till mig på något sätt, kanske eftersom jag själv har jobbat med att facea känslor och mitt inre liv. Gianluca snappade upp att jag gillade tavlan (inte bara betydelsen av den, även formen) och frågade Tim om han kunde göra en till mig och det gjorde han! Igårmorse åkte vi till rambutiken och hämtade upp mitt  paket, här fortfarande ovetandes om vad det innehöll:
 
 
Jag gillar paket:-)
Vi fällde sätena på bilen , fick in tavlan och åkte till salongen där Tim mötte upp för att klippa sig och för att signera och berätta extra story bakom. Därefter fick jag öppna:
 
 
On top of all träffade jag Tim och hans fru för första gången för nästan exakt ett år sedan. Vi sågs på middag i Florens hos gemensamma vänner och vi pratade ganska mycket den kvällen. Inte riktigt lika mycket som jag pratade med han som satt till vänster om mig , han som var en frisör med tydliga adhd-tendenser. Han som inte ens visste att tjejer spelade fotboll, på stor plan med stora mål. Det gör den här tavlan extra mycket värd, att konstnären var med när jag och Gianluca träffades.
Här är bild från middagen för snart ett år sedan. Little did I know att han som råkade fastna på kortet på det vackra köket även skulle fastna i mitt hjärta.